Workshop ouders

Workshops gericht op ouders

POM Coaching & Voorlichting biedt diverse workshops aan voor ouders die vastlopen op het gebied van seksualiteit en hun kind. Ouders kunnen hierbij handvatten ontvangen hoe ermee om te gaan. Workshops worden op aanvraag georganiseerd op locaties. 

Seksuele voorlichting geven aan je kind
POM Coaching & Voorlichting biedt ouders de mogelijkheid om te leren hoe hun kind voor te lichten. Ouders kunnen een workshop zelf indelen met gebruik van de volgende onderwerpen:

 • De verschillen tussen man en vrouw (lichamelijk)
 • Voortplanting
 • Wensen & grenzen aangeven (plezier)
 • Mastrubatie
 • Pornografie
 • Verwachtingen van jongens en meisjes
 • Onzekerheden van jongens en meisjes
 • Seksuele diversiteit (LGHTBQ)
 • Anticonceptie
 • Condoomgebruik (bananenoefening)
 • SOA’s
 • De eerste keer (maagdenvlies)
 • Sexting

Ieder onderwerp neemt ongeveer 15 minuten in beslag. De duur van de workshop wordt opgesteld naar aanleiding van de keuze tot onderwerpen. 

Gemiddelde duur: 1,5 uur

Seksualiteit & ontwikkeling

Ieder kind ontwikkelt zich in de seksualiteit. Gedragingen horen bij de leeftijd en de ontwikkeling. Vanuit de ontwikkeling kan seksueel gedrag verklaart worden. Echter lijkt gedrag soms niet te horen bij een bepaalde leeftijd, waardoor er vragen ontstaan. 

Merk je als ouder dat je vragen hebt rondom de seksuele ontwikkeling van je kind? Door deze workshop kan je erachter komen waar jouw kind zit in de ontwikkeling en welke gedragingen hierbij horen. Er zijn tevens mogelijkheden om voorbeelden van jouw kind in te brengen en te bespreken.

Duur: gemiddeld duurt deze workshop 1 uur, afhankelijk van het aantal voorbeelden dat besproken worden.

Seksualiteit & mijn kind met autisme

POM Coaching & Voorlichting heeft zich gespecialiseerd in de seksuele ontwikkeling van jongeren met autisme. Als ouder kan dit veel vraagstukken op leveren, omdat de diagnose regelmatig moeilijkheden in het leven meebrengt. Bepaalde seksuele gedragingen kunnen daardoor anders worden ervaren of anders worden geïnterpreteerd. 

De workshop voor ouders is ontwikkeld rondom vraagstukken over de seksuele ontwikkeling van een kind met autisme. Er wordt gekeken naar de seksuele ontwikkeling van 0 – 18 jaar. Daarbij worden gedragingen beschreven die bij de leeftijd horen. Ouders krijgen de mogelijkheid om voorbeelden in te brengen vanuit hun eigen ervaring. Daarbij wordt gekeken naar het kind, de diagnose en sociaal-emotionele ontwikkeling. De vraag waar het gedrag vandaan komt, kan hierdoor beantwoord worden.

Duur: voor de uitleg wordt 1 uur uitgetrokken, afhankelijk van het aantal voorbeelden zal de workshop ongeveer 2 uur duren.

 

Individuele training

Ouders kunnen met persoonlijke vragen terecht bij POM Coaching & Voorlichting.Gedurende deze training krijg je de mogelijkheid om individuele vraagstukken te bespreken en handvatten te ontvangen om ermee om te gaan. 

Deze training is goed te combineren met de workshops om verdiepend in te gaan op de vraagstukken.

Duur: afhankelijk van de vraag van de ouder, gemiddeld 0,5 – 1 uur

Contact

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak,

neem contact op met POM Coaching & Voorlichting

(+31)6-27188755

Uden en omstreken

info@pomcoaching.nl